Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Open Discussion / Re: C# Version of AHMI (v3.99x)
« Last post by Godra on November 16, 2017, 10:19:46 PM »
I am glad that you enjoy the source code.

I don't have a Facebook account but we can continue with this friendship here in this forum.
2
Open Discussion / Re: C# Version of AHMI (v3.99x)
« Last post by jysm1226 on November 16, 2017, 10:06:51 PM »
Hello
I saw the source you uploaded.
I am a beginner who does not know how to use VB, so your source is a great joy to me.
Become a facebook friend with you
3
Support Questions / Re: Path Segment Error (Invalid Tag Name)
« Last post by timryder on November 15, 2017, 06:20:21 PM »
What PLC. This very much matters.
4
Open Discussion / Re: TCP comError stops in several minutes after start the program
« Last post by Godra on November 14, 2017, 12:38:56 AM »
Current stock version of the BasicButton control seems to have an issue preserving the value of the button's UseVisualStyleBackColor property, due to Highlight.

For those who might need it, I have modified the control and attached both VB Net and C# files.
5
Open Discussion / Re: C# Version of AHMI (v3.99x)
« Last post by Godra on November 13, 2017, 09:07:58 PM »
For anybody who might have downloaded the solution, it has been debugged and updated so download it again.
Always download the latest version since new updates might not be announced.

Also, if you run a copy of ModRSsim2 simulator locally then the controls on each page will be able to communicate with it.
6
Support Questions / Re: Path Segment Error (Invalid Tag Name)
« Last post by dmroeder on November 13, 2017, 07:42:26 PM »
Maybe your tag was created as a "Program Scope" tag rather than a "Controller Scope"?

If it is program scoped, it can still be read, you just have to change the format a bit:

PROGRAM:ProgramName.TagName

You would have to replace "ProgramName" with the name of the program that the tag was created in and replace "TagName" with the name of your tag.
7
Support Questions / Path Segment Error (Invalid Tag Name)
« Last post by gusterminator on November 13, 2017, 06:45:30 PM »
I created a new routine.  I added a JSR on Main page to link to the new routine.  Everything works In the new routine....program wise.  I then added a new Form to Advanced HMI.  I added the EitherNetIP communication driver.  When ever I link something from my new Form I get this error "Path Segment Error (Invalid Tag Name)"  I have checked spelling......copy paste exact name.....nothing works from the new routine on my new form page.  If I link to something from the Main routine from the new Form it works.

any ideas what might be causing this???

Thanks,
8
Additional Components / HVScrollBar
« Last post by Godra on November 12, 2017, 03:29:07 PM »
Attached here is the AHMI version of the HVScrollBar mentioned in this post:

http://advancedhmi.com/forum/index.php?topic=1202.msg6437#msg6437

The attached control is standalone and doesn't require the control from the mentioned post (it already includes it).

Should be especially useful for touchscreen devices.

It reads/writes to the same PLC address (behaves pretty much the same as NumericUpDownHMI control from other topic).

The vertical scrollbar still has minimum at the top and maximum at the bottom (still not sure how to resolve this).
9
Additional Components / Re: NumericUpDown as AHMI control
« Last post by Godra on November 12, 2017, 03:17:38 PM »
The control in my previous post was updated and replaced.

It includes a bug fix mentioned by Phrog30 and it also seems to have resolved the issue of responding slow if the up/down arrow buttons were clicked repeatedly too fast or if they were held pressed.
10
Support Questions / Re: Error Code 192
« Last post by Archie on November 12, 2017, 08:34:42 AM »
I am quite sure this is a response error code coming back from the PLC when AdvancedHMI is requesting the data value. So it would have to be found in the documentation for your PLC.
Pages: [1] 2 3 ... 10